tina stankovicTina Stanković je rođena 7. novembra 2001. godine u Loznici. Osnovnu muzičku školu „Vojin Komadina“ u Zvorniku upisala je 2011. godine, odsek gitara, u klasi profesora Dragana Nikolića, a Srednju muzičku školu „Živorad Grbić“ u Valjevu upisala  je 2016. godine.

Osvajala je brojne nagrade na takmičenjima. Dobitnik je više zahvalnica, pohvala i diploma, kao i priznanja Vlade Republike Srpske za postignuti uspeh na republičkom takmičenju muzičkih škola.

Imala je više nastupa na različitim manifestacijama. Kao najmlađi učenik muzičke škole imala je solistički koncert u Zvorniku 21. juna 2011.godine.

Usavršavala se na majstorskim radionicama kod Vere Ogrizović (Srbija), Zorana Krajišnika (Srbija), Vojislava Ivanovića (Bosna i Hercegovina), Predraga Stankovića (Bosna i Hercegovina), Medine Arnautović (Bosna i Hercegovina), Nataše Jokić (Bosna i Hercegovina), Joséa Luisa Martíneza (Španija), Dimitrisa Kotronakisa (Grčka), Juana Manuela Ruiza Pardoa (Španija), Stefana Trifana (Rumunija).